ODRŽANA PREZENTACIJA O STUDENTSKOJ MOBILNOSTI NA FAKULTETU ZA CRNOGORSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST 

Juče je na FCJK održana prezentacija studentskih razmjena “Otkrijte svoje mogućnosti: Studentska mobilnost u fokusu”. Ovaj događaj imao je za cilj da informiše i motiviše naše studente o prednostima, šansama i mogućnostima koje se pružaju kroz učešće u programima međunarodne razmjene. 

Prezentaciju su vodili profesor Ethem Mandić i koordinatorka za međunarodnu saradnju na Fakultetu Ivana Rondović. Tokom prezentacije posebno su naglašeni globalni trendovi, izazovi i ključni benefiti koje studenti mogu ostvariti učešćem u programima mobilnosti. 

Studenti su imali priliku da čuju nešto više i o dosadašnjim iskustvima kolega koje su učestvovale u međunarodnim programima razmjene, a koje su podijelile svoja bogata iskustva i benefite koje su stekli tokom boravka u inostranstvu.  

Osim prezentacije Erasmus+ stipendija profesor Ethem Mandić predstavio je i Global UGRAD program, program obrazovne i kulturne razmjene koji omogućava mladim liderima da iskuse američki obrazovni sistem i kulturu tokom jednog semestra provedenog na nekom od univerziteta u SAD. 

Prezentacija je protekla u interaktivnoj atmosferi te su studenti dobili odgovore na najčešće dileme s kojima se susrijeću u procesu prijavljivanja.